2008. 11. 09.

Móni receptjei 1.

Kedveseim!

Itt vannak a kért receptek, jó sütögetést!

- Újhagymás szendvicskrém
- Csokoládés tallérok
- Salzburgi nokedli

_____________________________
Újhagymás szendvicskrém

Hozzávalók:
1 csomó újhagyma
1 csomó metélőhagyma
250 g soványtúró
250 g tejszínes friss sajt
2 ek tejföl
1 ek vagdalt vegyes zöldfűszer

frissen őrölt bors

Elkészítés:
Az újhagymát letisztítjuk,megmossuk, lecsöpögtetjük,és vékony karikákra vágjuk. A metélőhagymát leöblítjük,leitatjuk és felkarikázzuk.
A túrót a tejszínes friss sajttal és tejföllel krémesre keverjük.
A felkarikázott újhagymát, metélőhagymát,valamint a zöldfűszereket belekeverjük,sóval és borssal fűszerezzük.
A kész szendvicskrémet 2 tisztára mosott,száraz üvegbe töltjük,jól lezárjuk és hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
Hűtőben 3-4 napig eláll

Ötlet:
újhagyma- és metélőhagyma karikákkal is díszíthetjük. Teljes kiőrlésű rozslisztből készült kenyeret ajánlunk hozzá.
_____________________________
Csokoládés tallérok

Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 ek. cukrozatlan kakaópor
½ tk. szódabikarbóna
½ tk. őrölt fahéj
10 dkg étcsoki
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojás

Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a kis darabokra tört csokit.
Egy másik tálban habosra keverem a vajat, a cukrot és a tojást. Fakanállal belekeverem a lisztes keveréket. Jó sűrű massza lesz!
Vizes kézzel diónyi gombócokat gyúrok a tésztából, ezeket 4 cm átmérőjű, ½ cm vastag korongokká lapítom, és egymástól jókora távolságra a sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakom.

200ºC-os előmelegített sütőben kb. 12-13 percig sütöm. Úgy jó, ha kívül ropogós, belül lágy!
_____________________________
Salzburgi nokedli

Hozzávalók:
7 tojás
10 dkg cukor
2 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
2 dkg liszt
2 ek. vaj

Elkészítés:
A tojások fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgájukat 2 ek. vaníliás cukorral és 2 dkg liszttel együtt a kemény fehérjehabba keverjük (óvatosan).
2 dl tejet 1 cs. vaníliás cukorral és 2 ek. liszttel felforraljuk, majd egy tűzálló tálba öntjük. A habból galuskákat szaggatunk a tejbe.

190ºC-os előmelegített sütőben kb. 9-12 percig sütjük. Forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: